Xarel·lo 2018


Zona Geològica

Massís del Garraf


Varietat

Xarel·lo


Procedència

Vinya Sant Pau: Vinya d’1’9 ha, plantada el 1943 amb orientació sud-oest. Sòl d’argila i soldó. Aquesta vinya disposa d’una excel·lent insolació que garanteix una perfecta maduració del raïm.

Vinya Els Cirerers: Vinya de 0’28ha plantada el 1972 amb orientació sud. Sòl argilo-calcari poc profund sobre un llit de pedra calcària de textura permeable, del que resulten rendiments baixos però d’alta concentració.


Viticultura

  • Només amb tractaments admesos en viticultura orgànica: sofre, coure i sistemes de confusió sexual (feromones) per evitar la reproducció del corc del raïm 

  • Al final de la maduració encerclem les vinyes amb pastors elèctrics per mantenir els senglars a ratlla.

Elaboració

  • Collim els dies 26 i 27 de setembre, a primeres hores del dia. Verema manual, en caixes de 15kg i seleccionant el millor raïm a la vinya mateix

  • Maceració prefermentativa, premsat i fermentació a temperatures baixes, per evitar oxidacions i conservar aromes varietals

  • Premsat molt suau del raïm sencer.  Només extraiem el most flor

  • Fermentació en bóta i remogut ocasional de les mares 

  • Embotellat la primavera següent a la collita, i criança mínima d’un any en ampolla a temperatura de celler.

 

Analítica
Grau Alcohòlic: 12,35% vol.
Sucre residual: 3,12 g/L

Acidesa total: 6 g/L (tartàric)
 

Massís del Garraf / Vinyes Velles / Llevat autòcton / Criança en bótes / Fruita blanca / Sotabosc / Delicat / Salí