Sumoll 2019

Varietat

Sumoll
 

Procedència

Dues vinyes del Massís del Garraf i de la Beguda Alta, ambdues amb més de 50 anys d’edat. Sòls extremadament calcaris. Després de dos anys de sequera extrema, l’anyada 2019 recupera l’equilibri i es converteix en una de les grans anyades del Penedès.

Elaboració

  • La verema es realitza a les hores de menys calor del dia, en caixes de 15kg i amb personal qualificat que fa una exigent primera selecció del raïm a la vinya

  • Cada parcel·la s'elabora per separat i emprant llevat autòcton per obtenirla màxima expressió del terrer. Només s'utilitza el most flor

  • Fermentació i maceració prefermentativa en bota oberta de roure francès. El premsat i la fermentació es realitza a baixes temperatures per evitar oxidacions i conservar els aromes varietals

  • Fermentació i criança (8 mesos) en bóta de roure francès de 2º, 3º i4º ús.

Producció

1193 ampolles

Terrenys argilocalcaris / Vinyes velles / Llevat autòcton / Criança en bóta / Fresc / Fruita Vermella / Bosc Mediterrani