

MARSELAN
Zona Geològica
Massís del Garraf
Varietats
100% Marselan
Procedència
Dues feixes de l’Arbocar de Dalt: un tros plantat l’any 2003 i un altre plantat el 2013, que entrava en producció per primer any. Tots dos en un terreny d’altíssim contingut calcari, i molt poc profund.
Viticultura
-
Només amb tractaments admesos en viticultura orgànica: sofre, coure i sistemes de confusió sexual (feromones) per evitar la reproducció del corc del raïm
-
Al final de la maduració encerclem les vinyes amb pastors elèctrics per mantenir els senglars a ratlla.
Elaboració
-
A la vinya jove, “del Ponis”, fem dues collites: una primera, per descartar els raïms menys evolucionats i la segona, ja molt més madura i homogènia, per fer aquest monovarietal
-
La vinya del 2013, dita “La Pista”, va ser veremada també a finals de setembre, i la seva producció va anar íntegrament destinada a aquest vi
-
L’anyada 2017 és la continuació de la gran sequera que ja venia de l’any anterior, cosa que va portar els ceps al límit de la seva resistència
-
Fermentació en botes de roure obertes i final de fermentació en bóta de roure francès de primer any. Criança d’uns 15 mesos en la mateixa bóta abans de l’embotellat.
Producció
730 ampolles
Analítica
Grau alcohòlic: 13,50% vol.
Sucre residual: <0,10 g/L
Acidesa total: 5,46 g/l (tartàric)
Massís del Garraf / Llevat autòcton / Criança en bótes / Fruita Negra / Sedós / Intens / Delicat