logoForestaHoritzontal.jpg


Bosc del Calau 2019

Varietats

Xarel·lo 
   

Procedència

Vinya del Pepet, a l’Arboçar de Dalt. Plantada el 1975 a la manera tradicional, en vas. Sòl argilo-calcari poc profund sobre un llit de pedra calcària permeable. Rendiment aproximat de 2500 kg/ha

 
Viticultura

  • Només amb tractaments admesos en viticultura orgànica: sofre, coure i sistemes de confusió sexual (feromones) per evitar la reproducció del corc del raïm

  • Al final de la maduració encerclem les vinyes amb pastors elèctrics per mantenir els senglars a ratlla.

Elaboració

  • Collita del raïm el 21 de setembre de 2019

  • En tots els nostres vins, la verema es realitza a les hores de menys calor del dia, en caixes de 15 kg i fent una primera selecció de raïm a la vinya.

  • Només fem servir el most flor, amb premsats molt suaus i rendiments del 60%

  • Maceració prefermentativa, premsat i fermentació a temperatures baixes, per evitar oxidacions i conservar les aromes varietals.

  • Criança sobre mares durant cinc mesos en dipòsits d’acer inoxidable. 

Embotellat

6 de març de 2020


Producció

3168 ampolles


Massís del Garraf / Sòl Calcari / Bosc Mediterrani / Fresc / Delicat / Salí