Nom
FORESTA XAREL·LO 2016.


Denominació
Vi sense D.O.


Zona Geològica
Massís del Garraf.


Verema
2016.


Producció
2.131 ampolles.


Varietats
100% Xarel·lo.


Origen
Vinya Sant Pau: Vinya de xarel·lo de 1.9H. plantada el 1943 amb orientació sud /
sud-oest. Sòl d’argila i soldó. Aquesta vinya gaudeix d’una excel·lent insolació que
garanteix una perfecta maduració del raïm.
Vinya Els Cireres: Vinya de xarel·lo de 0.28H. plantada el 1973 amb orientació sud /
sud-est. Sòl argilo-calcari poc profund sobre un llit de pedra calcària de textura
permeable del que resulten rendiments baixos però alta concentració.
Agricultura tradicional amb tractaments amb base coure, sofre i sistemes
anti-plagues de confusió sexual (feromones). En cap de les nostres vinyes s’utilitzen
herbicides ni productes de síntesi.


Verema
Veremat el 20 i 21 de setembre de 2016.
 

Elaboració
La verema es realitza a les hores de menys calor del dia, en caixes de 15 kg i amb
personal qualificat que fa una primera selecció del raïm a la vinya.
Cada parcel·la s'elabora per separat i emprant llevat autòcton per obtenir la màxima
expressió del terrer. Només s'utilitza el most flor, amb premsats molt suaus amb
rendiments inferiors al 60%.
La maceració prefermentativa, el premsat i la fermentació es realitza a baixes
temperatures per evitar oxidacions i conservar els aromes varietals.
Fermentació, criança (8 mesos) en bóta de roure francès.

 

Embotellat
5 maig 2017.
 

Analítica
Grau Alcohòlic: 13,50% vol.
Acidesa: 5,20 g/l Tart.
SO2 Total: 79 mg/l.

 

Massís del Garraf, Vinyes Velles, Llevat autòcton, Bota Roure, Intens, Equilibrat, Elegant, Sotabosc, Salí.