Bosc del Calau 2018.

 

Denominació
Vi sense D.O.

Zona Geològica
Massís del Garraf.

Verema
2018.
    
Producció
3.131 ampolles.

Varietats
Xarel·lo i Viognier (3%).

Origen
Vinya El  Coster: Vinya de xarel·lo de  0.92H. plantada el 1992 amb orientació sud / sud-est. Sòl argilo-calcari poc profund sobre un llit de pedra calcària de textura permeable del que resulten rendiments baixos però alta concentració.
 
Agricultura tradicional amb tractaments amb base coure, sofre i sistemes anti-plagues de confusió sexual (feromones). En cap de les nostres vinyes s’utilitzen productes de síntesi.


Verema
Veremat el 18 de setembre de 2018.

Elaboració
La verema es realitza a les hores de menys calor del dia, en caixes de 15 kg i amb personal qualificat que fa una primera selecció del raïm a la vinya.

Cada parcel·la s'elabora per separat per obtenir la màxima expressió del terrer. Només s'utilitza el most flor, amb premsats molt suaus amb rendiments del 60%.

La maceració prefermentativa, el premsat i la fermentació es realitza a baixes temperatures per evitar oxidacions i conservar els aromes varietals.

Fermentació i criança (2 mesos amb líes) en dipòsits d’acer inoxidable.

Embotellat
21 de Maig 2019.

Analítica
Grau Alcohòlic: 11,50% vol.
Acidesa:              4,66 g/l. Tart.
SO2 Total:              63 Mg/l.